torsdag 19 juni 2008

Inredning - inspirationsbilder från datorn

Tömmer mitt lilla lager av inredningsbilder som jag sparat ned på datorn. (Fler bilder finns i gamla datorn. Hårddisken i den är ännu ej tömd.)
Badrum i lantlig stil. Se särskilt golvet. De rutiga golven brukar ju normalt vara svart-vita, men grått funkar också. Ger ett lite mjukare intryck.
Snygg variant på sänghimmel.
Staket inomhus - ett sätt att skapa rumsavdelare om man vill ha gammaldags stil. (Associerar till kyrkbänkar. Det är bara grinden som fattas...)

Orsaken till att jag sparade denna bild var den den platsbyggda bänken med förvaringsmöjlighet under sitsen. (Se även bokhyllan som bänken är ihopbyggd med.)

Rejält med hyllor. Platsbyggd bokhylla som slukar massor. Observera de "sneda" hörnhyllorna. Fiffigt med skåp längst ned för allt som inte "tål dagsljus" i öppna hyllplan. Skåp som slutar i höjd med fönstrets underkant. Skrivplats i fönstret kan bytas ut mot en sittbänk som är något lägre än omgivande skåp. Sittbänk med förvaringsmöjlighet under locket, alternativt skåplucka framtill. Ovanpå sittbänken dynor/kuddar. (Det finns en bild på något sådant i en inredningstidning. Ska letas fram.)
Vägg men ändå inte. Om man vill ha en vägg men samtidigt behålla en "öppen" känsla kan fönster inomhus vara lösningen. Dessutom går det ju att inreda så fint kring fönster, så det är inte dumt att få några extra. Man skulle kunna använda riktigt gamla fönster. Dessa på bilden ser nästan "onödigt" nya ut.
En annan men liknande variant på temat fönster inomhus.

Inga kommentarer: